Type Spycams

Er zijn een aantal type spy camera’s waaruit je kunt kiezen. Hieronder is een handig overzicht te vinden van de top 6
types die momenteel op de markt beschikbaar zijn.

  • Hardwired
  • Draadloos
  • Zelfopname
  • 4G
  • IP / internet
  • Lichaamsgedragen

1. Hardwired

Deze zijn nauwelijks het vermelden omdat er zo veel betere opties zijn. Een hardwired spy camera vereist dat met een draag de camera aansluit op een externe opnameapparaat. Terwijl de kosten van dit type spy camera’s in eerste instantie aantrekkelijk mag lijken, is de optelsom van de moeite en het gebrek aan gebruikersgemak uiteindelijk vaak niet de moeite waard. Uiteraard is een groot voordeel dat je alleen maar toegang hoeft te hebben tot het externe opnameapparaat, waardoor je in principe nooit bij de spy camera zelft hoeft te komen. Nadeel is echter dat je een hoop moeite moet doen om de camera aan te sluiten. Zo moet je de kabel wegwerken en wellicht door muren boren om bij het opnameapparaat te komen. Neem dit type alleen als je precies weet waar je mee bezig bent.

2. Draadloos

Dit type verborgen camera gebruikt vaak typische en gewone huishoudelijke voorwerpen als een wekker of bloemenvaas. De zender in het apparaat zendt het signaal draadloos naar een aparte ontvanger. Deze methode is nog steeds vrij populair, maar de gebruiker heeft wel een opnameapparaat nodig om het signaal te ontvangen en de video op te slaan. Hoewel deze systemen nog steeds gemakkelijk verkrijgbaar zijn, zijn ze snel verouderd, net als bedrade versies. Nieuwere systemen gebruiken zelfopname of een 4G of directe internetverbinding.

3. Zelfopname

Waarschijnlijk de meest populaire modellen spy camera’s zijn tegenwoordig de apparaten die zelf kunnen opnemen en opslaan. Deze systemen maken gebruik van een ingebouwde DVR die de beelden direct opslaat op een SD-geheugenkaart. De meeste zelfopname systemen maken gebruik van motion detection om zowel het geheugen, de batterij als de tijd die wordt besteed aan het analyseren van de beelden te minimaliseren. Vroeger moest de gebruiker namelijk urenlang voor- en achteruitspoelen voordat de beelden ook daadwerkelijk de gewenste personen of objecten toonden. Dit is met de uitvinding van de zelfopname spycams en de motion detection functie gelukkig voorgoed verleden tijd.

4. 4G

Sinds de opkomst van het mobiele internet en de gestegen bandbreedte, wint dit type spy camera langzaam aan populariteit. De beelden worden rechtstreeks met een 4G verbinding gestreamd, waardoor ook Full HD beelden zonder kwaliteitsverlies kunnen worden ontvangen. 4G is ideaal als er geen alternatieve internetverbinding in de buurt is waar je toegang tot hebt. Hoewel de kosten erg hoog kunnen oplopen, heeft de 4G spy camera een unieke plaats in dit marktsegment. Ook zal in de toekomst de prijs ongetwijfeld blijven dalen, waardoor steeds meer gebruikers deze spycams zullen kopen.

5. IP / internet

Deze systemen maken gebruik van het Wi-Fi-signaal van je draadloze router om videobeelden van je spy camera via het internet te verzenden. Ook kun je de beelden direct op je PC ontvangen. Hoe dan ook, je bent in staat om op afstand toegang tot de beelden te krijgen, op ieder gewenst moment.

6. Lichaamsgedragen

Deze categorie is bijna vanzelfsprekend. Lichaamsgedragen spycams zijn kleine camera’s die je draagt ​​of vasthoudt om verborgen beelden vast te leggen terwijl je onderweg bent. Er zijn een breed scala aan opties beschikbaar, waardoor je in iedere situatie wel een spy camera kunt uitzoeken die vrijwel neit opvalt. Zo zijn er camera’s die uitzien als een pen, zonnebril, sleutelhanger, stropdas, tas, boek en noem maar op. Net als bij reguliere verborgen camera’s zijn er bedrade, draadloze, zelfopname, 4g beschikbaar. Kortom, de keus en veelzijdigheid is enorm!